You are here

Хранителен Режим и График чрез който лесно ще свалите излишните килограми

Хранителен Режим и График чрез който лесно ще свалите излишните килограми

Диета точно на време, балансирано хранене, здравoсловни "закуски" - това съставлява основата на плана, ако искате да отслабнете. Въпреки това, изследване на Харвардския университет показа, че ако се храните извън ритъм, нивото на кръвната захар може да нарасне с 18 на сто, което влияе лошо на метаболизма и мазнините в организма.

Ето защо, тази комбинация от няколко изследвания, дава най-добрия план за "Атака" на излишните килограми.

Закуска: От 6 до 9:45 часа

Въпреки че учените често спорят около закуската и има няколко различни препоръки, американския Национален регистър за контрол на теглото препоръчва закуската винаги да бъде по едно и също време. Според неговите данни, 80 на сто от хората успешно губят килограми, ако сутрин ядат между 6 и 9:45 часа, в зависимост от времето, когато се събуждат. Също така, най-добрият избор за първото хранене са овесените ядки.

И това е интересно - Д-р Наташа Макбрайд: Лошата чревна флора е „дяволът” в тялото ни - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Хранене след 10 часа не гарантира, че по-късно няма да имате пристъпи на глад.

Сутрешна закуска: 2 - 4 часа след закуската

Въпреки че може да ви изглежда като твърде натоварен график на хранене, в този период от деня изяжте поне един плод, за да поддържате нивото на енергия и захар. Всичко това ще допринесе за ускоряване на метаболизма.

Обяд: Преди 15 часа

В края на 2016 г. се съобщават проучване в "The American Journal of Clinical Nutrition". Според техните изследвания на хора, които са на диета, обядът трябва да е най-късно до 15 часа.

Следобедна закуска: 2 - 4 часа след обяда

Както и сутрешната, така и следобедната закуска може да Ви изглежда, че ще натовари стомаха Ви, но всъщност ще Ви попречи да преядете по време на вечеря.

Вечеря: От 17 до 19 часа

Проучване, което провели изследователи от университета "Brigham Young" показало разлика в теглото при пациенти, които ядат до 19 часа и тези, които ядат след това време.

Всъщност, тези, които вечерят рано, внасят 244 калории по-малко, което след две седмици е довело до намаляване на теглото им.

източник: zajenata.bg

Коментари