You are here

хранене

С Какво Полифенолите са Полезни за Нашето Здраве

С Какво Полифенолите са Полезни за Нашето Здраве

Полифенолите (които включват флавоноиди) са органични съединения с високо молекулно тегло, които се намират в определени плодове и зеленчуци - най-вече тези с по-наситено зелен, жълт, червен и оранжев цвят. Две нови изследвания потвърждават, с научни доказателства, че диети с високо съдържание на полифеноли помагат за по-нисък риск за няколко хронични заболявания, и могат да допринесат за дълголетие.5 Неща, които Трябва да Знаем за Овесенте Ядки

5 Неща, които Трябва да Знаем за Овесенте Ядки

Овесената каша е силно препоръчителна закуска или пред-тренировъчна храна.

1. Овесена каша се предлага в няколко разновидности
Овесените ядки се правят от едро смлян овес и са с най-малка обработка. След като са смлени те биват валцувани за да придобият плоския си вид. Те не съдържат добавена захар, богати са на фибри и бавно усвоими въглехидрати.Колко сол трябва да приемаме на ден?

Колко сол трябва да приемаме на ден?

Приемът на натрий /сол/ е една много спорна тема в здравната и фитнес индустрии. Ако попитате лекаря, той ще ви каже да намалите приема на натрий и ще ви обясни ,как солта е корена на всяко зло. Той ще ви разкаже за това как тя ще ви доведе до високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, проблеми с бъбреците и т.н.Вижте кои растителни храни са богати на калций

растителни храни са богати на калций

Млечните продукти са един от най-добрите източници на калций за организма, но поради определени обстоятелства някои хора не ядат млечни продукти. Независимо дали те са вегани, постещи или имат лактозна непоносимост тези хора също се нуждаят от калций, и тъй като не могат да го приемат чрез млечните продукти, то трябва да се търсят други алтернативи.

Има растителни храни, които са богати на калций и тяхната консумация е препоръчителна, ако не хапвате млечни продукти. Ето кои са тези храни: